pirmdiena, 2014. gada 17. februāris

Siers pašu rokām

Vajadzīgs:
Svaigpiens 1l (3,8%)-(šeit var mēģināt no vājpiena,bet pati neesmu taisījusi)
Vājpiena biezpiens- 300gr
1 ola
1 tējkaroti ķirbju sēklas un ķimenes 




 Pagatvošana: Pienu GANDRĪZ uzvāra, tad drupina iekšā biezpienu, un maisot vāra uz nelielas uguns, kad sāk pārādīties zaļganas sūkalas, slēdzam ārā, un lejam visu masu caudūrī (tās sūkalas var izmantot ļoti dažādiem mērķiem, info meklēt google plašumos)
Kad liekais šķidrums aiztecējis, liekam siera masu jaunajā kastrolī,lejam klāt sakultu olu,sāli un sēklas,uz lēnās uguns visu sildam un maisam, līdz masa ir kļuvusi viendabīga,un ''atlec'' no malām

Tā izskatās jau gatavā massa, kuru liekam iekšā marlītē,caurdūrī un zem sloga, kad atdziest-ledusskapī



Un jau pēc dažām stundām siers ir gatavs baudīšanai!
Sanāk aptuveni 350 gr. siera
 Precīzi nemāku aprēķināt, bet sanāk ka sieram ir 11,2% tauku
Labu apetīti!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru