Vajadzīgs:
Svaigpiens 1l (3,8%)-(šeit var mēģināt no vājpiena,bet pati neesmu taisījusi)
Vājpiena biezpiens- 300gr
1 ola
1 tējkaroti ķirbju sēklas un ķimenes
Kad liekais šķidrums aiztecējis, liekam siera masu jaunajā kastrolī,lejam klāt sakultu olu,sāli un sēklas,uz lēnās uguns visu sildam un maisam, līdz masa ir kļuvusi viendabīga,un ''atlec'' no malām
Tā izskatās jau gatavā massa, kuru liekam iekšā marlītē,caurdūrī un zem sloga, kad atdziest-ledusskapī
Un jau pēc dažām stundām siers ir gatavs baudīšanai!
Sanāk aptuveni 350 gr. siera
Sanāk aptuveni 350 gr. siera
Precīzi nemāku aprēķināt, bet sanāk ka sieram ir 11,2% tauku
Labu apetīti!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru