otrdiena, 2013. gada 6. augusts

Franča pusdiētiskā siera kūka


Sastāvdaļas

Pamatnei:
Digestive cepumi
50 gr. sviests
ja grib pamatni saldāku, var pievienot stēviju
Siera masai: 
500 gr. biezpiena krēms (kwark)
2 olas
2 ēd.k.kukurūzas cietes
1 ēd.k.milti
1/3 citrona sula,
norīvēta citrona miziņa
vaniļas esence (vaniļas pāksts)
stēvija (daudzums atkarīgs no tā, cik saldu kūku grib pagatavot)

Kūka pirms cepšanas pārbērta ar dažādu ogu maisījumu.


Pagatavošana:
Sadrupina (vai sasmalcina virtuves kombainā) cepumus un sajauc ar stēviju un izkausētu sviestu. Ar cepumu masu izklāj ietaukotu (es izmantoju cepamo papīru) veidni un liek cepties uz 10 minūtēm 175 C. Kūkas pamatni atdzesē.
Samaisa biezpiena krēmu ar stēviju, cieti, miltiem, vaniļas esenci, citrona sulu un miziņu. Pa vienai iemaisa olas. Gatavo siera masu lej veidnē, pa virsu pārber ogas un cep 60-80 minūtes.






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru