svētdiena, 2013. gada 4. augusts

Franča vakariņas - pasta ar tunci un tomātiem vīna mērcē



3-4 personām

Sastāvdaļas:

1 sīpols, sagriezts
2 daiviņas ķiploka, smalki sagrieztas
olīveļļa
1/2 čilli pipars
6 anšovu filejas, smalki sagrieztas
50 ml sausa baltvīna
400 gr. tomātu
300 gr. pasta (šoreiz Lumaconi Rigati)
2 bundžiņas tuncis
svaigs baziliks

Pagatavošana: 

Dziļā pannā apcep sīpolu olīveļļā (ap 4 min), pievieno ķiploku, anšovus un čilli piparu un pasautē pāris minūtes. Pievieno vīnu un sagrieztus tomātus uz vidējas uguns līdz tomāti kļuvuši mīksti. Tuncim nolej lieko šķidrumu un sadala ar dakšu, pievieno tomātu mērcei un  dažas minūtes uzsilda. Kad mērce gatava pievieno vārītu pastu un bazilika lapiņas. Sāls, pipari pēc garšas.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru