svētdiena, 2013. gada 4. augusts
Franča vakariņas - pasta ar tunci un tomātiem vīna mērcē
3-4 personām
Sastāvdaļas:
1 sīpols, sagriezts
2 daiviņas ķiploka, smalki sagrieztas
olīveļļa
1/2 čilli pipars
6 anšovu filejas, smalki sagrieztas
50 ml sausa baltvīna
400 gr. tomātu
300 gr. pasta (šoreiz Lumaconi Rigati)
2 bundžiņas tuncis
svaigs baziliks
Pagatavošana:
Dziļā pannā apcep sīpolu olīveļļā (ap 4 min), pievieno ķiploku, anšovus un čilli piparu un pasautē pāris minūtes. Pievieno vīnu un sagrieztus tomātus uz vidējas uguns līdz tomāti kļuvuši mīksti. Tuncim nolej lieko šķidrumu un sadala ar dakšu, pievieno tomātu mērcei un dažas minūtes uzsilda. Kad mērce gatava pievieno vārītu pastu un bazilika lapiņas. Sāls, pipari pēc garšas.
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru